Jordgubbsglass

För en vecka sedan fick vi en glassmaskin i inflyttningspressent av Rasmus pappa och hans fru Martina. Jag hade aldrig gjort glass förrut eftersom det tar så lång tid i frysen och dessutom ska man röra väldigt ofta i alla recept jag sett. Så självklart tog det inte många dagar förrän jag testade den. Jordgubbsglass blev det och jag kan lätt säga att det var en av de godaste jag provat. Här kommer receptet och en rätt tråkig och blek bild. ;)


 

500 g jordgubbar (1 liter)

1 ägg (helt)

2 äggulor

2 1/2 dl florsocker

3 tsk vanijsocker

3 dl visprädde

Skölj och rensa jordgubbarna. Mosa dem med en gaffel eller mixa dem i en matberedare (speciellt om glassen är till barn och de inte tycker om bitar). Vispa ägget, 2 äggulor, flor- och vaniljsocker pösigt i en skål. Vispa grädden till hårt skum. Blanda jordgubbsmos, äggsmet och vispgrädde. Kör smeten i din glassmaskin eller häll i en form, täck och frys minst 6 timmar. Rör i glassen några gånger under infrysningen för att förhindra isig glass.


Lättlagat - Dumlekakor

Dags för månadens sötsak igen som denna månad har temat lättlagat. Jag kunde inte komma på någonting mer lättlagat än dessa dumlekakor. De ska egentligen göras i folieformar men eftersom jag inte lyckats fått tag på några så gjorde jag dem i en muffinsplåt som jag klädde med vanliga muffinsformar.

Det går även bra att byta ut dumlekolorna mot daimkulor eller liknande och även att byta ut den "vanliga" noblessen mot noblesse med smak.

 

20 kakor

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

10 st dumlekolor

20 st noblesse chokladplattor

 

Rör smör och strösocker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Rulla degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela Dumlekolorna så att det blir 20 stycken och tryck ner ½ kola i varje bulle. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. När de tagits ut ur ugnen lägg genast på en Nobless (chokladplatta) ovanpå kakorna. När Noblessen har smält ställ plåten en stund i kylen så att chokladen stelnar.


Grön tårta

Nu var det länge sedan jag uppdaterade sist. Jag har tyvärr inte haft varken tid eller ork till att varken baka eller blogga då vi i lördags flyttade in i en ny, större lägenhet. Men nu har vi nästan blivit klara med allt stök och det kommer att bli oftare mellan uppdateringarna.

Innan vi flyttade gjorde jag en tårta till min syster. Men just på grund av flytten, stress och produkter som inte riktigt höll måttet vart det verkligen ingen tårta jag var stolt över och därför blev det inte så många bilder. Men jag lägger ut en liten så ni kan se dekorationen.

Tårtan bestod av ljusa bottnar, vaniljmousse och drottningssylt. Sedan spacklade jag den med grädde och täckte med grön marcipan. Blommorna är gjorda i sockermassa och silverkulor.


Mazarinkaka

För några dagar sen kom Rasmus hem med ett recept på Mazarinkaka och igår provade vi att baka en. Kan starkt rekommendera denna enkla kaka.

Dekorerad är den med en sockerros från Dr Oetker som jag fick ett stort paket från igår. Jag hade nämnligen haft sån tur att vinna ett av hedersprisen i Miss Cupcake 2011 så  tack alla ni som röstade på mig.

 

3 dl mjöl

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

25 st malda sötmandlar

2 ägg

1,5 dl mjölk

6 droppar bittermandelolja

200 g smält, avsvalnat smör

 

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål och blanda sedan ihop dessa två. Grädda i ca 40-45 minuter.


Oreo Cheesecake Cookies

Så fort jag såg detta recept ville jag testa det. En kaka med philadelfia, oreo och choklad. Kan det bli bättre? Jag tror nog inte det.
Receptet är taget från en av mina favoritbloggar passion for baking. Klicka på länken så kommer du till inlägget där det även finns en steg-för-stegbeskrivning på dessa underbara kakor.

113 g smör (mjukt)
100 g Philadelphiaost
225 g socker
1 tsk vaniljessens
180 g mjöl
100 g choklad knappar eller hackad choklad
1 pkt Oreokaor
choklad

 

Sätt ugnanen på 190 grader. Vispa smör och philadelfia tills det är krämigt och fluffigt. Tillsätt socker och vispa i ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt vaniljessens och blanda sedan ner mjöl med en slickepot. Blanda ner chokladen.

Dela oreokexen och ta bort den vita krämen mellan dem. Mixa kexen till ett fint "mjöl". Klicka i smet (gärna med en glasskopa) ner i oreokrosset och rulla runt till en boll som är helt täckt med oreos. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12- 15 minuter.

Kakaorna ser inte helt klara ut när du tar ut dem ur ugnen utan de stelnar till efter några minuter så ha de inte inne längre än 15 minuter.

Smält choklad och ringla över kakorna.