Jordgubbsglass
500 g jordgubbar (1 liter)
1 ägg (helt)
2 äggulor
2 1/2 dl florsocker
3 tsk vanijsocker
3 dl visprädde
Skölj och rensa jordgubbarna. Mosa dem med en gaffel eller mixa dem i en matberedare (speciellt om glassen är till barn och de inte tycker om bitar). Vispa ägget, 2 äggulor, flor- och vaniljsocker pösigt i en skål. Vispa grädden till hårt skum. Blanda jordgubbsmos, äggsmet och vispgrädde. Kör smeten i din glassmaskin eller häll i en form, täck och frys minst 6 timmar. Rör i glassen några gånger under infrysningen för att förhindra isig glass.
Lättlagat - Dumlekakor
Det går även bra att byta ut dumlekolorna mot daimkulor eller liknande och även att byta ut den "vanliga" noblessen mot noblesse med smak.
20 kakor
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 st dumlekolor
20 st noblesse chokladplattor
Rör smör och strösocker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Rulla degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela Dumlekolorna så att det blir 20 stycken och tryck ner ½ kola i varje bulle. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. När de tagits ut ur ugnen lägg genast på en Nobless (chokladplatta) ovanpå kakorna. När Noblessen har smält ställ plåten en stund i kylen så att chokladen stelnar.
Grön tårta
Innan vi flyttade gjorde jag en tårta till min syster. Men just på grund av flytten, stress och produkter som inte riktigt höll måttet vart det verkligen ingen tårta jag var stolt över och därför blev det inte så många bilder. Men jag lägger ut en liten så ni kan se dekorationen.
Tårtan bestod av ljusa bottnar, vaniljmousse och drottningssylt. Sedan spacklade jag den med grädde och täckte med grön marcipan. Blommorna är gjorda i sockermassa och silverkulor.
Mazarinkaka
Dekorerad är den med en sockerros från Dr Oetker som jag fick ett stort paket från igår. Jag hade nämnligen haft sån tur att vinna ett av hedersprisen i Miss Cupcake 2011 så tack alla ni som röstade på mig.
3 dl mjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
25 st malda sötmandlar
2 ägg
1,5 dl mjölk
6 droppar bittermandelolja
200 g smält, avsvalnat smör
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål och blanda sedan ihop dessa två. Grädda i ca 40-45 minuter.
Oreo Cheesecake Cookies
Receptet är taget från en av mina favoritbloggar passion for baking. Klicka på länken så kommer du till inlägget där det även finns en steg-för-stegbeskrivning på dessa underbara kakor.
113 g smör (mjukt)
100 g Philadelphiaost
225 g socker
1 tsk vaniljessens
180 g mjöl
100 g choklad knappar eller hackad choklad
1 pkt Oreokaor
choklad
Sätt ugnanen på 190 grader. Vispa smör och philadelfia tills det är krämigt och fluffigt. Tillsätt socker och vispa i ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt vaniljessens och blanda sedan ner mjöl med en slickepot. Blanda ner chokladen.
Dela oreokexen och ta bort den vita krämen mellan dem. Mixa kexen till ett fint "mjöl". Klicka i smet (gärna med en glasskopa) ner i oreokrosset och rulla runt till en boll som är helt täckt med oreos. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12- 15 minuter.
Kakaorna ser inte helt klara ut när du tar ut dem ur ugnen utan de stelnar till efter några minuter så ha de inte inne längre än 15 minuter.
Smält choklad och ringla över kakorna.