Kladdkaka

För ett tag sedan bakade Rasmus kladdkaka. Han brukar använda detta recept men denhär gången använde han citronchoklad istället för "vanlig" och hade även på smält nougat. Detta recept är aldeles för gott att inte dela med sig av så därför kommer det här.

 

3 ägg
3 dl socker
200 g Mörk blockchoklad (gärna med citron)
150 g margarin
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

25 g nougat

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält chokladen och smöret i en panna under omrörning.
Blanda bakpulver,mjöl och vanlijsocker.
Rör ihop alltsammans, se till att smöret och chokladen inte är för varmt.
Smöra och bröa en form med löstagbara sidor, grädda i ugnen ca 25 minuter i 175 grader tills kaka fått en brun överyta.

Låt kakan svalna. Smält nougaten och bred över kakan. Garnera eventuellt med något du tycker om. (I detta fall är det hackad mandel uppepå kakan)


Tårtor

Här kommer bilder på tårtor från helgen. Dessa består av ljusa bottnar, vaniljkräm och drottningsylt. Spacklade med grädde, täckta med marcipan och dekorationer i gumpaste.

 

Tårtorna är lika som de jag gjorde till Anitas överaskningsfest.


Kakfat

För ett per veckor sedan gjorde jag ett kakfat. Jag har velat haft ett våningskakfat ganska länge men inte hittat något jag varit helt nöjd med. När jag såg en variant av detta kakfat blev jag väldigt sugen att göra ett eget. Det bästa med det hela är att alltihop kostde mig endast 23 kronor. Detta eftersom jag fick lim av Rasmus, en kopp och ett fat hade vi redan hemma och nedersta tallriken samt översta fatet och koppen köpte jag på loppis. Bilden är inte den bästa men den är den enda jag kan bjuda på för tillfället.