Presenttårta

På tisdag fyller min mamma år men vi firade henne idag. Mamma önskade sig en rosa tårta som skulle se ut som en present.
 
I vår familj blir fyllningen ofta vanlig prinsesstårta men denna gång bestämmde vi oss för att ha något annat som fyllning så denna tårta består av chokladbottnar fyllda med choklad mousse och drottningssylt. Den är spacklad och täckt/dekorerad med marcipan.
 
 

Tårta - Star Wars

Förra helgen hade min jobbarkompis kalas för sin som som fyllt 7 år och jag hjölpte till med tårtorna till detta kalas. Elias hade sett en bild på en tårta och önskade sig en likadan, svart med stjärnor, logga och hans namn i gult. Dessutom skulle det vara en figur från Star Wars på tårtan. Tårtan skulle innehålla jordgubbar och vara laktosfri men i övrigt fick jag fria händer på smaker.
 
 
Tårtan består av ljusa bottnar fyllda med ahlgrens bilar-fluff, jordgubbssylt och grädde. Den är täckt och dekorerad med marcipan och Darth Vader-figuren är ett tårtljus. Eftersom jag inte fick någon bra bild på tårtan själv var Sandra snäll och tog en till mig.