Rösta gärna på mig
Tack för hjälpen!
Klicka här för att rösta på tårtan med orkdéer
Klicka här för att rösta på tårtan med många blommor
Fyriskaka (Äppelsockerkaka)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
Slå på ungnen på 175 grader. Smörj och bröa en rud form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettett och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen.
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Kakan är god som den är men ännu godare blir den om du serverar den med vaniljsås, vispad grädde eller kanske lite glass.
Ombyggnad
Enkelt dekorerad tårta
Tårtan består av ljusa bottnar, lemon curd och jordgubbsmousse. Den är spacklad med grädde och täckt med marcipan. Dekorationerna är gjorda i marshmallow fondant.
Glad Påsk!
Igår var jag hem till mina föräldrar för att fira min syster som fyllde år i början av veckan. Till henne hade jag självklart med en tårta men den kommer i ett senare inlägg. Jag hade dessutom med mig dessa påskharar. Tycker inte riktigt att jag lyckas få dem att se ut som påskharar men jag bjuder på en bild ändå.
Kakorna är sugar cookies med smak av citron. Pälsen är kristyr som jag smaksatt med citron och nosen/öronen är sockerpasta. Vill ni läsa receptet på kakorna och kristyren hittar ni det här.
Detta blir även mitt bidrag till Månadens sötsak som denna månad är sagolikt.