Rösta gärna på mig

Jag är med i tävlingen Finaste tårtbilden och det skulle vara väldigt snällt om ni skulle vilja rösta på mig, det tar bara en minut man måste ha facebook för att kunna rösta. Jag har skickat in två bidag, klicka på bilden eller länken nedanför för att komma till röstningssidan till respektive bidrag.

Tack för hjälpen!

Klicka här för att rösta på tårtan med orkdéer

Klicka här för att rösta på tårtan med många blommor


Fyriskaka (Äppelsockerkaka)

I söndags ville Rasmus väldigt gärna att jag skulle baka till honom och det skulle gärna innehålla äpplen. Eftersom jag inte ville göra något för kompicerat blev det denna äppelsockerkaka eller fyriskaka som den faktiskt heter. Receptet är taget från Sju sorters kakor.

 

125 g smör eller margarin

1 1/2 dl socker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Garnering:

3-4 medelstora äpplen

1-2 msk socker

1 tsk kanel

 

Slå på ungnen på 175 grader. Smörj och bröa en rud form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettett och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen.

 

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

 

Kakan är god som den är men ännu godare blir den om du serverar den med vaniljsås, vispad grädde eller kanske lite glass.


Ombyggnad

Jag håller på att göra om designen här på bloggen så därför kommer den kanske att se konstig ut under några dagar. Hoppas ni har överseende med detta.

Enkelt dekorerad tårta

Som tidigare utlovat kommer här Emmas födelsedagstårta. Det är en väldigt enkelt dekorerad tårta eftersom tiden inte räckte till för något mer avancerat.

Tårtan består av ljusa bottnar, lemon curd och jordgubbsmousse. Den är spacklad med grädde och täckt med marcipan. Dekorationerna är gjorda i marshmallow fondant.Glad Påsk!

Glad Påsk alla läsare!

Igår var jag hem till mina föräldrar för att fira min syster som fyllde år i början av veckan. Till henne hade jag självklart med en tårta men den kommer i ett senare inlägg. Jag hade dessutom med mig dessa påskharar. Tycker inte riktigt att jag lyckas få dem att se ut som påskharar men jag bjuder på en bild ändå.

Kakorna är sugar cookies med smak av citron. Pälsen är kristyr som jag smaksatt med citron och nosen/öronen är sockerpasta. Vill ni läsa receptet på kakorna och kristyren hittar ni det här.

 

Detta blir även mitt bidrag till Månadens sötsak som denna månad är sagolikt.