Key lime pie

Nu har det varit tyst här på bloggen för länge tycker jag så här kommer ett nytt recept på key lime pie. Denna paj är nog en av mina nya favoriter. Receptet är från Leila Lindholm och ska egentligen bakas i små portionsformar men jag gjorde den i en större springform (ca 20 cm) och det blev väldigt bra det med.
 
 

Kexbotten

200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning

400 g sötad kondenserad mjölk
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
Till servering

vispad grädde
1 st limefrukt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

 

Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj). Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

 


Rösta på mig i tävlingen Pimp My Tårta

Jag är med i en tävling som heter Pimp my Tårta där förstapriset är en resa till New York. Du som röstar har även chans att vinna presentkort på almondy-tårtor. Det skulle vara väldigt snällt om ni skulle vilja rösta på mig så att jag har chansen att vinna detta. Det enda som krävs för att rösta är att du har ett facebook-konto.
 
Klicka på bilden eler länken nedanför för att komma till röstningssidan.
 
Tack för hjälpen! :)
 
 
 

Kanelbullens dag

Imorgon är det kanelbullens dag. Tyvärr har jag inte hunnit baka några bullar idag så jag bjuder på en gammal bild. Receptet på dessa bullar kommer från boken sju sorters kakor och du hittar det här.
 
Hur många av er som läser detta kommer äta en kanebulle imorgon? Jag kommer garanterat göra det.