Chocolate Baileys Mud Cake

Detta är en av mina nya favoriter. En väldigt chokladig och underbart god kaka med smak av baileys. Att den dessutom är ganska enkel att göra är ett stort plus.
 
 
Till själva kakan:
150 g smör (gärna i tärningar)
100 g hackad mörk choklad
100 g strösocker
100 g farinsocker
50 g kakao 
1,8 dl baileys
170 g mjöl
1 1/2 tsk bakpluler
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 ägg, rumstempurerade
 
Till chokladganachen
200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 dl baileys
en nypa salt
15 g smör (rumstempurerat)
 
Börja med kakan. Sätt ugnen på 160 grader. Smält smör, choklad, strösocker, farinsocker, kakao och baileys i en kastrull. Rör så att det inte blir några klumpar. Ta av från värmen och låt svalna i ca fem minuter. Sikta under tiden samman mjöl, bakoluver, bikarbonat och salt i en separat skål. Smöra en form (20-21 cm i diameter) och pudra den med kakao.
 
Tillsätt äggen till den något avsvalnade chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ner möjlbandningen i chokladblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-45 minuter eller tills det att ingen smet fastnar på en tandpetare om du sticker ner den i kakan. Var noga med att inte övergrädda. Det bästa är om det fastnar små fuktiga smulor på tandpetaren när du sticker ner den.
 
Ovansidan på kakan kommer att spricka lite men det gör ingenting. Detta kommer ändå att skäras bort när kakan är klar och har svalnat.
 
Ganachen:
Värm grädden och baileysen med en nypa salt i en kastrull tills det nästan kokar. Häll sedan grädden över den hackade chokladen och rör tills den smält helt. Rör försktigt ner smöret. Låt svalna i rumstemeratur tills den har en bra konsistens att bre på den avsvalnade kakan.
 
Skär av toppen på kakan så att du får bort det spruckna och den blir helt plan. Bre på ganachen. Klar att servera!