Darth Vader

För ett tag sedan stickade jag ett par vantar till min Star Wars-älskande man. Tänkte visa upp dem här i bloggen också. De är stickade i garnet Filcolana Arwetta Classic och det gick åt ett nystan av vardera färg till storlek L. Mönstret finns att köpa på ravelry och heter "darth mittens". 
 
 
 
 
 

Skiss och garn

Del ett i sticka meras koft-kal är att göra en skiss på hur man vill att koftan ska se ut. Jag vill göra en ganska enkel kofta med resår upptill och i arm-sluten samt en något bredare resår längst ner. För att göra något mer har jag bestämmt mig för att göra två eller tre "ränder" med ett enkelt hålmönster. Den ska också vara lätt insvängd i midjan för att passa min kroppsform bättre.
 
Det är tur att detta inte är någon tävlig i snyggaste skiss för jag är hemskt dålig på att rita.
 
 
Garnet jag har valt är cascade heritage i färgen 5623 navy.
 
 
Nu ska jag sticka en provlapp som är denna veckas uppgift.
 
 
 

Handspunnet

För ett tag sedan köpte jag ett kg gotlandsull från en köp- & säljsida på facebook. Jag har tvättat en del av ullen och kardat den. Nu har jag fått klart en första liten härva. Nu ska den få bada så jag kan mäta och väga den.
 

 
 
 
 
För övrigt har jag beställt garn till koftan jag ska sticka i kal-en. Hoppas det kommer i början på nästa vecka för då ska vi sticka provlappar.
 
 

Mössa och KAL (knit-a-long)

Bloggen har inte blivit så uppdaterad den senaste tiden men nu ska detta förhoppningsvis förändras. Jag har anmält mig till en KAL eller knit-a-long hos sticka mera. En KAL är att flera personer något tillsammans. Det kan vara ett mönster eller ett plagg ect. I detta fallet ska vi sticka en kofta uppifrån och ner. Är du intresserad att vara med så finns all info om KAL:en och hur du anmäler dig här.
 
Men jag har även stickat en mössa så att jag slipper frysa i vinter. Mönstret är ett gratismönster från pickels och du kan hitta det här. Jag har stickat mössan i Drops Air och det gick endast åt ett nystan.