Jordgubbssemla till månadens sötsak

Temat för månadens sötsak denna månad är sommar och vad passar då bättre än en "jordgubbssemla". Den är inte gjord på en klassisk semelbulle utan smördeg men vill man göra klassiska semelbullar går även det bra.


4 semlor


2 plattor fryst smördeg
1 st ägg
3 dl vispgrädde
150 g mandelmassa
1 l jordgubbar
florsocker

Dela smördegsplattorna på mitten så det blir fyra bitar. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i 20 minuter. Ta ut dem och låt svalna.

 

Vispa grädden och blanda den med riven mandelmassa. Snoppa jordgubbarna. Ta undan 14–15 stycken och skiva snyggt, till garnering. Tärna resten i centimeterstora bitar och blanda med mandelmassegrädden.

 

Dela smördegsbakelserna och lägg underdelarna på tallrikar. Lägg på en rejäl klick jordgubbsgrädde och toppa med locket. Pudra florsocker över och lägg skivade jordgubbar runt om.

 


Kommentarer
Postat av: Mamma



Tack för en mycket god jordgubbssemla.

2012-05-28 @ 20:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: