Biscotti med choklad
ca 35 st.
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
Sätt på ugnen på 175 grader. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mella varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Hacka chokladen fint och blanda ner den i degen.
Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd på ca 30 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar, ca 2 cm breda. Sära på dem något och grädda i ytterligare 10 minuter.
Stäng av ugnen och vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ in plåten i ugnen igen och låt skorporna bli genomtorra i värmen.
Det där såg gott ut passar till mig nästa gång jag kommer.
Kan ta med mig några på fredag :)
Mormor hälsar och tackar. Hon tyckte att det var jättegott.