Biscotti med choklad

I fredags kom nya numret av Hembakat ut i butik. Som vanligt innehöll tidningen massor av recept jag vill testa. Först på listan var dessa små söta skorpor med chokladbitar i som är väldigt goda till kaffe.

 

ca 35 st.

100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad

Sätt på ugnen på 175 grader. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mella varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Hacka chokladen fint och blanda ner den i degen.

Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd på ca 30 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar, ca 2 cm breda. Sära på dem något och grädda i ytterligare 10 minuter.

Stäng av ugnen och vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ in plåten i ugnen igen och låt skorporna bli genomtorra i värmen.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det där såg gott ut passar till mig nästa gång jag kommer.

2012-03-13 @ 07:28:35
Postat av: LInda

Kan ta med mig några på fredag :)

2012-03-14 @ 08:26:44
URL: http://lindai.blogg.se/
Postat av: Mamma

Mormor hälsar och tackar. Hon tyckte att det var jättegott.

2012-03-19 @ 23:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: