Sugar cookies
Receptet är amerikanskt och har man inte cup-mått så är en cup 2,36 dl.
225 g rumstempurerat smör
1 cup socker
1 tsk vaniljessens
1 ägg
2 3/4 cup mjöl
1/4 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker smidigt. Tillsätt ägget. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk och rör till en smidig deg. Rulla degen till en boll, slå in bollen i plastfolié och låt den vila i kylen i en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Sedan är utbakningen som att baka pepparkakor. Ta en bit deg och kavla ut den cirka 5 mm tjock. Tryck ut figurer (man använda pepparkaksformar). Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter. Låt svalna på galler.
Kristyr (Royal icing)
2 äggvitor
1 paket (500 g) florsocker (allt kommer kanske inte att behövas)
1 tsk citronjuice
Blanda äggvitor och citron i en stor skål. Tillsätt lite siktat florsocker och börja vispa med elvisp. Tillsätt det siktade florsockret lite i taget till önskad konsistens.
Vilka fina kakor :)