Polkacookies
150 g mörk choklad
100 g smör
1 1/2 dl brun farin
1 ägg
2 dl (120 g) vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar
ev. några droppar pepparmintsarom
Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen på svag värme. Rör ner farinsockret. Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör till en tjock smet. Tillsätt eventuellt några droppar pepparmintsarom om du vill ha extra mycket mintsmak på kakorna. Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av dem i smeten.
Forma smeten till ganska stora bollar, platta ut dem och lägg dem glest på bakplåtspapper. Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen. Strö över resten av polkagriskrosset. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter.