Fyriskaka (Äppelsockerkaka)

I söndags ville Rasmus väldigt gärna att jag skulle baka till honom och det skulle gärna innehålla äpplen. Eftersom jag inte ville göra något för kompicerat blev det denna äppelsockerkaka eller fyriskaka som den faktiskt heter. Receptet är taget från Sju sorters kakor.

 

125 g smör eller margarin

1 1/2 dl socker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Garnering:

3-4 medelstora äpplen

1-2 msk socker

1 tsk kanel

 

Slå på ungnen på 175 grader. Smörj och bröa en rud form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettett och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen.

 

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

 

Kakan är god som den är men ännu godare blir den om du serverar den med vaniljsås, vispad grädde eller kanske lite glass.


Kommentarer
Postat av: Senka

Hej,



Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".



Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!



Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen



Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!



Med vänliga hälsningar,



Senka

[email protected]

2012-05-11 @ 16:23:51
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: