Cupcakes
Vaniljcucakes (12 stycken)
120 g mjöl
140 g socker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör, rumstepmurerat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk vaniljessens
Värm ugnen till 175.
Lägg ihop mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop till en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten.
Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en annan bunke. Häll ned det i mjölblandningen och vispa samman ingredienserna (skrapa ner ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepot). Fortsätt vispa i ytterligare några minuter tills smeten är slät, utan att överarbeta den.
Skeda upp i pappersformar till två tredjedelar och grädda i 20-25 minuter, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något innan du stjälper upp dem på ett galler för att kallna.
När de har kallnat kan du breda på glasyren.
Färskostglasyr
300 g florsocker, siktat
50 g smör, rumstemurerat
125 g naturell färskost, kall
(1 tsk citronessens)
Vispa ihop smör och florsocker till en slät smet. Tillsätt all färskost och vispa till smeten är helt sammanblandad. Fortsätt vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge eftersom glasyren snabbt kan bli lös.
Åh vilka fina! Har du gjort blomman själv också eller var det en färdig? :)
Den har jag gjort själv med hjälp av en silicon-form. Och sedan har jag målat den med en slags karamellfärg i pulverform :)
vad du är duktig linda :D
Tack :)