cheesecakebrownie med hallongrädde
Brownie:
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl
Cheesecake:
400 g naturell färskost
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljessens
2 ägg
Gräddtäcke:
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon (plus extra att dekorera med)
Värm ugnen till 175 grader.
Till brownielagret:
Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet). Värm tills chokladen har smält och är slät. Vispa samman smör och socker i en bunke med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Skrapa ner ingredienser som som fastnat på kanterna med en slickepot efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på en högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper ca 33x25x5 cm och jämna till med en spatel.
Till cheesecakelagret:
Lägg färskost, socker och vaniljessens i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa ner ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepot efter varje ägg. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till den med en spatel. Grädda i 35-40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längs kanterna. I mitten ska det fortfarande vara blekt. Låt kakan svalna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar, eller om möjligt över natten.
Till gräddlagret:
Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde. Bred ut grädden jämt över kaklagren och dekorera med hallon.
Verkligen hur smaskiga som helst var dom! Och tjusig färg!
Tack så mycket :)