cheesecakebrownie med hallongrädde

För några dagar sedan köpte jag en ny bok som jag velat ha länge. Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London som hade massor av goda bakverk jag vill prova att baka. Men först ut vart denna cheesecakebrownie med hallongrädde som Helena tyckte jag skulle göra. Den ser inte så bra ut på bilden men jag kan tala om att den var otroligt god.

 

Brownie:

200 g mörk choklad

200 g osaltat smör

250 g florsocker

3 ägg

110 g mjöl

Cheesecake:

400 g naturell färskost

150 g florsocker

1/2 tsk vaniljessens

2 ägg

Gräddtäcke:

3 dl vispgrädde

100 g florsocker

150 g hallon (plus extra att dekorera med)

 

Värm ugnen till 175 grader.

Till brownielagret:

Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet). Värm tills chokladen har smält och är slät. Vispa samman smör och socker i en bunke med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Skrapa ner ingredienser som som fastnat på kanterna med en slickepot efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på en högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper ca 33x25x5 cm och jämna till med en spatel.

 

Till cheesecakelagret:

Lägg färskost, socker och vaniljessens i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa ner ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepot efter varje ägg. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till den med en spatel. Grädda i 35-40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längs kanterna. I mitten ska det fortfarande vara blekt. Låt kakan svalna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar, eller om möjligt över natten.

 

Till gräddlagret:

Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde. Bred ut grädden jämt över kaklagren och dekorera med hallon.


Kommentarer
Postat av: Evelina

Verkligen hur smaskiga som helst var dom! Och tjusig färg!

2011-05-16 @ 23:37:31
Postat av: Linda

Tack så mycket :)

2011-05-17 @ 10:10:34
URL: http://lindai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: