Morotskaka
Eftersom vi har så mycket morötter i vår kyl bestämde jag mig idag för att baka en morotskaka.

Ingerdienser:
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
Glasyr:
50 gram smör, mjukt
100 gram philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citron(er), ca
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.

Ingerdienser:
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
Glasyr:
50 gram smör, mjukt
100 gram philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citron(er), ca
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.
Kommentarer