Efterätt till månades sötsak
Denhär månaden är det efterätter som tema för månadens sötsak så jag tänkte att jag skulle skicka in ett bidrag. Det blev glass med polkagrismaräng, färska bär och havregrynstopping. Jag vet att det inte direkt är säsong för varken jordgubbar eller blåbär så de går att byta ut med andra bär eller frukt om man vill.
Till 4 personer
3 äggvitor
2 dl socker
100 - 150 g polkagrisar
1 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
2 msk smör
2 tsk rårörsocker
färska bär
Maräng: Värm ugnen till 100 grader. Krossa polkagrisarna. Vispa äggvitorna med elvisp till ett vitt och fast skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten ganska hårt. Vänd ner resten av sockret och polkagriskrosset. Spritsa eller klicka ut maränger och grädda i ca 1 1/2 timme. Låt svalna på galler.
Stek havregryn i smör och strö över sockret. Låt svalna.
Varva maränger med glass och färska bär. Toppa med smörstekta havregryn.
Lycka till!
Till 4 personer
3 äggvitor
2 dl socker
100 - 150 g polkagrisar
1 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
2 msk smör
2 tsk rårörsocker
färska bär
Maräng: Värm ugnen till 100 grader. Krossa polkagrisarna. Vispa äggvitorna med elvisp till ett vitt och fast skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten ganska hårt. Vänd ner resten av sockret och polkagriskrosset. Spritsa eller klicka ut maränger och grädda i ca 1 1/2 timme. Låt svalna på galler.
Stek havregryn i smör och strö över sockret. Låt svalna.
Varva maränger med glass och färska bär. Toppa med smörstekta havregryn.
Lycka till!
Kommentarer