Ryttarkaka
I helgen var vi på kalas för Pernilla som fyllt år. Hon bjöd på en helt otrolig kaka som jag var tvungen att prova. En slags chokladkaka med kokostosca på.
200 g kokos
2 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl ljus sirap
1,5 dl kaffegrädde
75 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör tills allt är blandat.
3. Klä en långpanna, ca 25x35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 17-18 minuter.
4. Gör kokostoscan under tiden: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Hetta upp och låt sjuda under omrörning några minuter. Bred toscan över kakan och fortsätt grädda ca 10 minuter. Låt svalna.
5. Skär kakan i rutor. Förpacka väl om de ska frysas in.
200 g Smör
4 st Ägg
5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
0,5 tsk Salt
200 g kokos
2 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl ljus sirap
1,5 dl kaffegrädde
75 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör tills allt är blandat.
3. Klä en långpanna, ca 25x35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 17-18 minuter.
4. Gör kokostoscan under tiden: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Hetta upp och låt sjuda under omrörning några minuter. Bred toscan över kakan och fortsätt grädda ca 10 minuter. Låt svalna.
5. Skär kakan i rutor. Förpacka väl om de ska frysas in.
Kommentarer
Postat av: Martina
Den var jätte mumsig rasmus hade med en bit förra veckan =)
Tack Linda