Bröd

I förrgår bakade jag lite bröd i form av tekakor med en bas av havregrynsgröt. Receptet är hämtat från www.sotasaker.com och de vart otroligt goda kan jag lova. Men eftersom jag bara hade ett paket jäst hemma gjorde jag halva satsen och då blev det 16 stycken.

 

Grötbröd:

3dl havregryn
5 dl vatten
100 g smör
5 dl mjölk
2 paket  jäst
1 dl socker eller sirap
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
.
Koka samman havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner vetemjölet. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken. Jäs alltsammans under duk i 30 minuter. Baka ut till små bullar, platta eller kavla dem till runda platta tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: