Choklad och hasselnötskakor
I början av veckan vart det en hel del bakande. Både inför jul och Rasmus födelsedag i tisdags. Tyvärr kan jag inte lägga upp alla recept på en gång men här kommer ett första. Originalreceptet är taget från passion for baking men jag har ändrat lite i det så här kommer min version.
1 äggvita
50g malda hasselnötter
Låt smöret stå framme i rumstempuratur i ca 2 timmar innan du börjar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl kakao och socker i en stor skål. Blanda i ca 2 minuter så att det är väl blandat. Tillsätt smöret. Blanda tills allt är väl blandat. Lägg degen i kylskåp i 30 minuter.
Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla till bollar. Rulla bollarna först i äggvitan och sedan i de malda hasselnötterna. Lägg dem inte för tätt på plåten då de flyter ut. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Deg:
200 g mjöl
170 g socker
85 g kakao
1/2 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
212 g smör
Att rulla i:1 äggvita
50g malda hasselnötter
Låt smöret stå framme i rumstempuratur i ca 2 timmar innan du börjar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl kakao och socker i en stor skål. Blanda i ca 2 minuter så att det är väl blandat. Tillsätt smöret. Blanda tills allt är väl blandat. Lägg degen i kylskåp i 30 minuter.
Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla till bollar. Rulla bollarna först i äggvitan och sedan i de malda hasselnötterna. Lägg dem inte för tätt på plåten då de flyter ut. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Ser väldigt goda ut! Och vilken fin blogg :)
Postat av: Åsa Axelsson
Hej!
Tack så mycket för den godaste tårtan jag ätit och snyggaste... som du gjorde till mamma.