Macarons med fyllning av hallon och vit choklad

Har varit sugen på att baka macarons ganska länge nu och igår tog jag tag i det och gjorde dessa små söta kakor. Jag gillar hallon väldigt mycket i bakverk så fyllningen blev hallon och vit choklad. Detta recept är ett med varmvispad maräng, vill man göra ett lte enklare recept finns det här.
 
 
ca 30 st macarons

120 g äggvitor
35 g socker
150 g mandelmjöl
150 g florsocker

För sockersirapen:
150 g socker
50 g vatten

Vispa 60 g äggvitor till hårt skum, tillsätt under omrörning 35 g socker. Värm upp sockersirapen till 118 grader, häll därefter ner den heta sirapen i en smal stråle ner i äggviteskummet, blanda hela tiden om. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens.

Sila mandelmjölet och florsockret i en annan bunke. Blanda med mandelmjölet de resterande 60 g av äggvitan. om du vill ha färgglada macarons ska du blanda i färgämnet vid detta skede. Nästa steg är det kritiska steget. Det gäller att vara väldigt försiktig när man blandar i marängsmeten med mandelblandningen. Man ska blanda så lite som möjligt, snarare "vika in" marängsmeten. Börja med ca 3 dl av marängsmeten som du blandar med mandelblandningen, detta för att lättare kunna blanda i resten av marängen. Vik försiktigt in resten av marängen, smeten skall få en lavaliknande konsistens. Några omrörningar för mycket och smeten kan vara förstörd, så var försiktiga.
 
 
Hallon-vitchoklad fyllning

1 dl grädde
100 g vitchoklad
2/3 dl saft från tinade hallon + några hallon

Koka upp grädden, blanda i grovt hackad vitchoklad så att det smälter. Tillsätt hallon och hallonsaft. Lägg i en spritspåse eller en liten plastpåse och låt svalna i kylskåp tills den får en fastare konsistens. Fyll macarons biskvierna, para jämnstora biskvier.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: