Peanut Butter Blossoms
48 Hershey’s kisses (små chokladdroppar)
1/2 cup (113g) smör
3/4 cup (1,8 dl) Jordnötsmör (utan bitar)
1/3 cup (0,8 dl) strösocker
1/3 cup (0,8 dl) farinsocker
1 ägg
2 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
1 cup (2,4 dl) mjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Strösocker eller farinsocker att rulla kakorna i
Värm ugnen till 190 grader. Ta av alla papper från chokladen.
Vispa smör och jordnötssmör i en stor skål tills att det är väl blandat. Tillsätt strösocker och farinsocker. Vispa tills att det är fluffigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj, blanda väl. Rör ihop mjöl, bikarbonat och salt i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen i smörblandningen lite i taget.
Rulla degen till bollar stora som en femkrona, rulla sedan dem i socker och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 till 10 minuter eller tills de fått lite färg. Pressa direkt ner en chokladbit i de nyuttagna kakorna. Låt svalna på galler.