Blåbärscheesecake
Förra veckan var jag hos mamma och pappa på lunch. Till efterrätt tog jag med denna blåbärsdröm som mamma hittat receptet på i en tidning. Färgen från blåbären gör att kakan blir underbart fin och jag lovar att den smakar otroligt gott för den som gillar blåbär.
10 digestivekex
50 g smör
200 g blåbär, gärna frysta
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
400 g färskost
2 msk vetemjöl
1 ägg
Slå på ugnen på 175 grader. Tina bären något. Kör digestivekexen i en matberedare eller krossa dem med en mortel. Smält smör och tillsätt det.
Tryck ut kaksmulorna i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Kör blåbär, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller matberedare. Rör ner färskost, mjöl och ägg. Häll smeten i formen och grädda alltsammans ytterligare 30 minuter.
Låt cheesecaken svalna. Servera kakan kylskåpskall.
Kommentarer
Postat av: Syrran
Riktigt, RIKTIGT smarrig var den!!
Postat av: Katarina
Så vacker färg!
Postat av: Mamma
Den var riktigt SUPERGOD. Tack för att du gjorde den.
Postat av: Martina
Jag älskar blåbär :) Tack för receptet.