Sugar cookies

Om man vill göra enkla kakor som håller formen när man gräddar dem så är sugar cookies ett väldigt bra tips. De passar därför väldigt bra om man vill lägga ner lite krut på dekorationen. De smakar inte så mycket mer än sött men går väldigt bra att smaksätta med till exempel essenser eller cirtonskal.


 

Receptet är amerikanskt och har man inte cup-mått så är en cup 2,36 dl.

 

225 g rumstempurerat smör

1 cup socker
1 tsk vaniljessens
1 ägg
2 3/4 cup mjöl
1/4 tsk bakpulver
2 msk mjölk

 

Rör ihop smör, socker, vaniljsocker smidigt. Tillsätt ägget. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk och rör till en smidig deg. Rulla degen till en boll, slå in bollen i plastfolié och låt den vila i kylen i en timme.

 

Sätt ugnen på 200 grader. Sedan är utbakningen som att baka pepparkakor. Ta en bit deg och kavla ut den cirka 5 mm tjock. Tryck ut figurer (man använda pepparkaksformar). Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter. Låt svalna på galler.

 

Kristyr (Royal icing)

2 äggvitor
1 paket (500 g) florsocker (allt kommer kanske inte att behövas)
1 tsk citronjuice

 

Blanda äggvitor och citron i en stor skål. Tillsätt lite siktat florsocker och börja vispa med elvisp. Tillsätt det siktade florsockret lite i taget till önskad konsistens.


Kommentarer
Postat av: Martina

Vilka fina kakor :)

2012-03-11 @ 10:31:10
URL: http://www.sockerflinga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: