Månadens sötsak - Klassiker
Deg:
100g. smör/margarin
1 dl florsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
Fyllning:
100g. sötmandel
75g. smör/margarin
2dl florsocker
2 ägg
Rör rör matfett och florsocker vitt och pösigt. Rör ner äggulan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Pensla små veckade formar, ca 3 cm i diameter, med smör och klä formarna med deg.
Skålla och mal mandeln. Rör matfettet och florsockret. Tillsätt ett ägg i tagbet och tillsätt till sist den malda mandeln. Rör till en jämn smet. Fördela fyllningen i formarna och grädda kakorna i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp ur formarna.
För att göra glasyr blandar du florsocker med några droppar vatten. Häll/bred sedan glasyren på de avsvalnade kakorna och låt stelna.
Jag ser fram emot att få smaka dessa goda kakor/Kram Mamma