Cheesecakemuffins med jordgubbar

Denna månad är temat på månadens sötsak återvinning. Och eftersom jag hade lite cream cheese kvar från cupcakesen så gjorde jag dessa cheesecakemuffins för att ta till vara på den.

Till ca 7 stora eller 12 mindre muffins:

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
125 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
150 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
Cheesecakefyllning:
200 g naturell färskost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Jordgubbar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål.
4. Vispa smör och 1 3/4 dl socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk.
5. Rör ner äggblandningen i den torra mjölblandningen. Rör samman allt så det precis blandar sig.
6. Fyll smeten till hälften i formarna.
7. Skiva jordgubbarna och blanda dem med 1/2 dl socker och majsstärkelse.
8. Lägg på ett lager jordgubbsmos på smeten men spara lite. Fyll på ena halvan med cheesecakefyllning och den andra med muffinssmet.
9. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills smeten stannat, känn med sticka. Något kortare tid för mindre muffins.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: