Pizzabullar

Idag har jag gjort lite pizzabullar. Dessa bullar är otroligt goda och väldigt bra ha som mellanmål. Passar även väldigt bra att lägga ner frysen och ta upp vid behov.

DEG TILL PIZZABULLARNA:
25 g jäst
2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 ägg
ca 8-9 dl vetemjöl

FYLLNING TILL PIZZABULLARNA:

1 pkt riven ost (200 g)
3 dl tomatsås (gör egen enligt nedan eller köp färdig)
200 g strimlad rökt skinka eller
kassler
ev. några msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med

TOMATSÅS TILL PIZZABULLAR:

0,5 dl tomatpuré
0,5 dl vatten
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
0,5 tsk mald svartpeppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano

1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA:
Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
2. GÖR PIZZASÅSEN TILL PIZZBULLARNA:
Skala, skiva och stek vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en tomatsås. Ta av från värmen och låt svalna.
3. Strimla skinkan eller kasslern.
4. BAKA UT PIZZABULLARNA:
Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
5. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
6. Bred på pizzasåsen och sprid ut skinka och ost på degen.
7. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar ?bullar? av degen.
8. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 35 minuter).
9. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö ev. över riven parmesan och baka i 200 grader cirka 15 minuter.
10. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: