"Perfectly Chocolate"

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här sist. Men nu kommer ett recept på helt underbaka cupcakes. Receptet är igentligen recept på tårta och då delar du upp smeten i 2 eller 3 runda formar och brer frosting både mellan bottnarna och över dem. Receptet är i cup och har man inte sånna mått hemma så är en cup 2,36 dl.




Till ca 18 större eller 30 mindre muffins:

2 cup socker
1-3/4 cup mjöl
3/4 cup Kakao
1/2-1 tsk bakpulver
1/2-1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
1 cup mjölk
1/2 cup olja (jag tog solrosolja)
2 tsk vnailjextrakt
1 cup kokande vatten

1. Värm ugnen till 175 grader och ställ ut formar på en plåt.

2. Rör ihop socker, mjöl, kako, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Tillsätt ägg, mjölk, olja och vanilj och vispa med elvisp på mellanhastighet i ca 2 minuter. Rör ner kokande vatten. Smeten kommer att bli väldigt lös (rinnande) men det är så det ska vara. Häll i formar.

3. Grädda muffins i ca 20 minuter (något mindre för små) och tårtbottnar i 30-35 minuter tills de är helt torra innuti om du känner med en sticka.

4. Låt svalna helt innan du har på frosting.


Chocolate frosting:
110 g smör eller margarin
2/3 cup kakao
3 cup florsocker
1/3 cup mjölk
1 tsk vaniljextrakt

Smält smöret och rör ner kako. Varva att röra ner florsokcer och mjölk. Rör ner vanilj.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Du är otroligt duktig med dina bakverk. Jag är stolt att vara mamma, samt imponerad.

2011-06-12 @ 14:09:56
Postat av: Smsa Låna

Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2011-07-19 @ 01:05:55
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: