Supergod Chokladig Kladdkaka

Idag har vi bakat tillsammans, vi "fick lov" att sno ihop en liten kladdkaka när vi fick gäster på fika. Resulatet blev detta, en riktigt god kladdkaka som igentligen är som godast när den stått i kylskåpet ett dygn så den har stelnat till sig.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker

Mörk blockchoklad (150-200g)
150 g margarin

1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält chokladen och smöret i en panna under omrörning.
Blanda bakpulver,mjöl och vanlijsocker.
Rör ihop alltsammans, se till att smöret och chokladen inte är för varmt bara.
Smöra och bröa en form med löstagbara sidor, grädda i ugnen ca 25 minuter i 175 grader tills kakan fått en brun överyta. den ska vara lite dallrig när man tar ut den huvudsaken är att den fått färg. för den skall hellst kallna innan man äter den annars kan den vara lite väl lös innan den har fått stelnat till sig.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: