Pain au Chocolat
Något jag verkligen gillar är wienerbröd, speciellt om det är choklad i dem. Detta recept kommer från Leila Lindholm och jag kunde inte motstå att slänga ihop några och jag lovar de vart underbart goda och tar inte alls lång tid att göra.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader i vanlig ugn). Dela smördegen en gång på längden och sedan varje halva i fyra bitar.
Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje ruta. Hacka chokladen grovt och riv mandelmassa och fördela över rutorna.
Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt över mandelspån.
Grädda dem gyllenbruna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pudra på florsocker innan servering.
1 rulle (250 g) färsk kyld smördeg
100 g nutella
75 g mörk choklad
100 g mandelmassa
1 ägg
ev. mandelspån att strö över innan gräddning
florsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader i vanlig ugn). Dela smördegen en gång på längden och sedan varje halva i fyra bitar.
Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje ruta. Hacka chokladen grovt och riv mandelmassa och fördela över rutorna.
Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt över mandelspån.
Grädda dem gyllenbruna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pudra på florsocker innan servering.
Kommentarer
Postat av: Elin - mamma till Ella och bebis i magen
Åh det såg gott ut! Och lät väldigt enkelt :)
Postat av: Mamma
Det är väldigt gott, tusen tack för winerbrödet och kakorna jag fick. Kramar från mamma
Postat av: Martina
Vad goda de ser ut, detta recept måste jag prova :)