Lingontryffel

Till fars dag fick jag den stora äran att hjälpa Rasmus med farsdagpressent till hans pappa. Hittade detta recept i senaste nummret av Hembakat och Ingemar älskar lingon så därflör var det inte så svårt att komma välja vad jag skulle göra. Självklart går det bra att byta ut lingonen mot något annat man tycker är gott.

 

Ca 25-30 st

200 g mörk choklad, 70 procent

2 msk smör

1 dl frysta lingon, tinade

1 msk créme fraiche

1 dl florsocker

Garnering

1/2 dl kakao

2 tsk kanel

 

Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad och smör i en skål och smält det, under omrörning, över vattenbad (kastrull med småkokande vatten).

Mosa lätt de tinade lingonen med en gaffel. Blanda ner dem i chokladen tillsammans med créme fraiche och florsocker.
Ställ in i kylen i 30 - 40 minuter.

Blanda kako och kanel på en tallrik. Forma små bollar av smeten (det är väldigt kletigt att göra) och rulla dem i blandningen. Förvara tryfflarna svalt.


Kommentarer
Postat av: Vardaxlyx

Smarrigt värre =)

2011-11-19 @ 14:00:05
URL: http://vardaxlyx.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: