Morotskaka

Eftersom vi har så mycket morötter i vår kyl bestämde jag mig idag för att baka en morotskaka.



Ingerdienser:
2 st  ägg
3 dl  strösocker
3 dl  rivna morötter
1 dl  rapsolja
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  kanel
1 tsk  salt
3 dl  vetemjöl

Glasyr:
50 gram  smör, mjukt
100 gram  philadelphiaost
2 dl  florsocker
1 msk  citron(er), ca


Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.

2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: